Omogućite obrazovanje srednjoškolcima romske nacionalnosti

Dragi prijatelji, partneri i donatori,

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa UŽR „Bolja budućnost“ iz Tuzle vas poziva da učestvujete u kampanji za prikupljanje sredstava, koja će omogućiti kupovinu autobuskih karti za učenike iz Kiseljaka koji putuju u srednju školu. Karte za prijevoz im omogućavaju nastavak i završetak srednjeg obrazovanja i obezbjeđuju sretniju i izvjesniju budućnost.

Poziv za učešće u kampanji „Karta za obrazovanje“
Omogućite obrazovanje srednjoškolcima romske nacionalnosti

Zbog loše finansijske situacije, romska djeca često ne upisuju srednje škole. Čak i oni koji su je upisali, vrlo često je napuštaju zbog udaljenosti njihove zajednice od škole, s obzirom na to da se romske zajednice najčešće nalaze u ruralnim područjima grada. Kampanjom želimo podržati 10 srednjoškolaca romske nacionalnosti, koji žive na području MZ Kiseljak udaljenoj 12 KM od Tuzle, i omogućiti im nastavak školovanja u školskoj 2022/2023. godini.

Za realizaciju ideje potrebno je ukupno 6.500,00 KM. Fondacija je od inostranih donatora obezbijedila inicijalnih 2.400,00 KM. Kampanjom „Karta za obrazovanje“ na online platfomi www.doniraj.ba želimo prikupiti preostali iznos od 4.100,00 KM.

Pozivamo vas da se uključite u kampanju i da udruženim snagama pojedinaca, domaćih preduzeća i nevladinih organizacija omogućimo mladim Romima i Romkinjama da upišu i redovno pohađaju srednju školu, kako bi kao obrazovani pojedinci dali doprinos razvoju svoje zajednice u budućnosti. Ukoliko smatrate da je učešće u ovoj kampanji pravi način da se ohrabre mladi u našoj zajednici, pozivamo vas da budete njihov heroj i podržite kupovinu karti za obrazovanje, karti koje će im obezbijediti jednake prilike i mogućnosti.

Svim preduzećima i učesnicima kampanje, Fondacija će omogućiti željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski za realizaciju projekta “Karta za obrazovanje”, o čemu će Fondacija blagovremeno informisati javnost i donatore putem svoje web i Facebook stranice, kao i pisanih izvještaja Fondacije. Donirati možete bilo koji iznos on-line putem linka https://doniraj.ba/project/view/karta-za-obrazovanje… ili uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13, ili putem banke, na račun 338 440 22525810 91 kod UniCredi.

Za sva dodatna pitanja molim da se javite putem email-a na tarik@fondacijatz.org ili telefon 061 888 109.

Srdačno vas pozdravljamo i unaprijed zahvaljujemo za podršku i pomoć!