8. Marš: Nismo rođene samo da rađamo!

Pozivamo Vas da se pridružite Osmomartovskom maršu pod parolom „Nismo rođene samo da rađamo…“ koji će se održati u Banjaluci povodom Međunarodnog dana žena. Marš će početi u 13:30 časova okupljanjem ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske, a završiće na Trgu Krajine. Ove godine se pridružujemo Međunarodnom štrajku žena https://www.facebook.com/events/1225189917565243/

Isti dan u Banjalučkom socijalnom centru sa početkom u 18 časova organizovaćemo projekciju filma „Sufražetkinje“.

Parolom “Nismo rođene samo da rađamo!” želimo da poručimo da se uloga žene u društvu ne može svoditi samo na rađanje i podizanje djece. Ne pristajemo da živimo u okovima patrijarhata koji uporno marginalizuje i negira potencijale žena.

Simbol ovogodišnjeg marša biće crna boja. Pozivamo sve žene koje 8. marta ne mogu prostestovati sa nama da obuku nešto crno i na taj način podrže Međunarodni štrajk žena čiji je ovogodišnji slogan „Solidarnost je naše oružje“.

Organizatori: Oštra Nula, Helsinški parlament Građana Banja Luka, DRIP (Djeca, roditelji i porodilje), Udruženje žena sa invaliditetom Nika, Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice, Centar za mlade Kvart, BASOC (Banjalučki socijalni centar ), Fondacija Udružene žene, Udružene žene Bratunac, Mreža za izgradnju mira i Inicijativa Građanke za ustavne promjene.

Izvor: http://hcabl.org/8-mars-nismo-rodene-samo-da-radamo/