Besplatna četveromjesečna obuka za krojačicu i šnajdericu u CEI Nahla

UnoootitledCentar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Sarajevo, uz podršku Instituta za međunarodnu saradnja Njemačkog saveza visokih narodnih škola (dvv international) – Ured u BiH, realizira besplatnu četveromjesečnu obuku za krojačicu i šnajdericu.

Obuka obuhvata 100 sati teoretske i praktične nastave o osnovama krojenja i šivenja. Polaznice će imati priliku da se kroz seminare o zapošljavanju i samozapošljavanju upoznaju s mogućnostima samozapošljavanja i aktivnog primjenjivanja stečene obuke. Nahlina poslovna zajednica pružit će mentorsku podršku polaznicama za pokretanje vlastitog biznisa, odnosno povezivanje s potencijalnim poslodavcima.

Nastavu će držati iskusni predavači/ce iz oblasti šivenja, krojenja i poslovnih vještina. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima naše preporuke za angažman. Implementacija projekta je planirana od 2. marta do 1. jula 2015. godine u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati tri puta sedmično u poslijepodnevnim satima.

Više informacija o načinu prijave, uvjetima i realizaciji programa pogledajte ovdje.