BiH Kalendar aktivnosti za kampanju 16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

295451_373057062759878_1440868209_nU ime Udruženih žena Banja Luka piše: Aleksandra Petrić

Drage prijateljice i prijatelji,

Udružene žene Banja Luka su i ove godine, kao i u periodu od 2008.g. spremne i voljne koordinirati aktivnosti pripreme zajednickog BiH Kalendara aktivnosti za kampanju 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja.

Priprema BiH Kalendara je veoma vazna i za nase lokalne napore usmjerene ka borbi protiv nasilja protiv zena u BiH, narocito u cilju podjele informacija, blagovremenog informisanja medija o datumima i kljucnim aktivnostima Kampanje na lokalnom nivou, kako bi isti sto bolje pokrili aktivnosti Kampanje. Kalendar je takodje bitan u smislu naseg zalaganja prema zvanicnim institucijama vlasti na svim nivoima u BiH, u cilju njihovog upoznavanja sa aktivnostima i ostvarivanje podrske u borbi protiv svih oblika nasilja protiv zena u BiH.

Ovim putem vas pozivamo da dostavite informacije o aktivnostima vase organizacije u okviru Kampanje 16 Dana aktivizma, slijedeci pitanja koja su dole navedena. Molimo vas da opis aktivnosti bude sazet, max. 2-3 kratke recenice.

Molimo vas da kopirate pitanja i odgovor posaljete u zasebnoj e-mail poruci na e-mail: aleksandra.petric@gmail.com, ili office@unitedwomenbl.org Trazene informacije mozete poslati i odgovorom na ovu poruku.

Molimo vas, da informacije dostavite sto prije mozete, a najkasnije do srijede, 20. novembra 2014. godine, kako bismo na vrijeme pripremile Kalendar i njegov prevod prije pocetka Kampanje.

Udruzene zene Banja Luka ce finalnu verziju zajednickog kalendara poslati svim organizacijama koje su poslale informacije i proslijediti na Zensku mrezu BiH, kao i regionalne mreze aktivista i aktivistkinja u Srbiji i Hrvatskoj (cik-cak, zenskaposla).

Finalnu verziju Kalendara cemo kao i do sada prevesti na Engleski jezik i uvrstiti u globalni on line kalendar na stranici globalne kampanje 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja koju administrira Centar za globalno liderstvo zena, kako bi informacije o aktivnostima tokom kampanje u BiH bile dostupne aktivistkinjama i aktivistima sirom svijeta.

Takodje vas molimo da budete solidarne_i i prosljedite ovu poruku svim organizacijama u vasoj lokalnoj zajednici za koje vam je poznato da planiraju aktivnosti tokom 16 Dana aktivizma, te ih pozovete da posalju informacije o svojim aktivnostima za zajednicki BiH kalendar.

Puno pozdrava,

Za Udružene žene Banja Luka:

Aleksandra Petrić