Konferencija “Rodna perspektiva Ustava”

UntitledSaopštenje za javnost

Inicijativa ,,Građanke za ustavne promjene” organizuje jednodnevnu konferenciju pod nazivom ,,RODNA PERSPEKTIVA USTAVA” koja će se održati 17. decembra 2014. godine sa početkom u 10:00 časova u Banjaluci, Hotel „Bosna“, pravi sprat, Kralja Petra I Karađorđevića 93.

Konferencijom se nastoji podstaći javna rasprava na temu potencijala reforme Ustava BiH iz rodne perspektive i mogućnostima većeg učešća organizacija civilnog društva u ovom procesu. Višegodišnji razgovori o ustavnim reformama su jedinstvena prilika da se žene aktivno uključe u promjene Ustava, posebno imajući u vidu činjenicu da su izostavljane iz svih važnijih pregovora vođenih od strane lidera političkih partija i međunarodne zajednice, kao i mirovnih procesa, poslijeratne obnove i procesa euroatlanskih integracija.

Na konferenciji će govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti ustavnog prava, ravnopravnosti polova i ljudskih prava, predstavnici/ce organizacija civilnog društva i inicijative ,,Građanke za ustavne promjene”. Nadamo da ćete se i Vi odazvati našem pozivu da medijski propratite konferenciju ,,Rodna perspektiva Ustava’’!

Za više informacija kontaktirajte nas putem navedenog kontakta Helsinškog parlamenta građana ili dodatne informacije o Inicijativi potražite ovdje.