Konkurs za regionalnu Nagradu “Jelena Šantić

Po prvi put Fondacija Jelena Šantić iz Beograd, zajedno sa Fondacijom CURE i Centrom za istraživanja i rodne studije iz Prišine raspisuje konkurs za nagradu za najbolje inicijative iz regiona Zapadnog Balkana, sa ciljem širenja podrške i promocije aktivističke prakse, koju je Jelena Šantić hrabro i prkosno realizovala tokom devedesetih godina. Nagrada je namenjena inicijativama iz regiona Zapadnog Balkana koje su u proteklom periodu (2018-2019)  svojim kulturnim praksama doprinele borbi za ljudska prava, pomirenju, afirmaciji žena i malih grupa u društvenim promenama. Dodeljuje se za inicijativu, saradnički projekat, javni događaj medijske akcije.

O smernicama, kao i načinima kako da aplicirate ili nominujete inicijativu pogledajte na linku www.fjs.org.rs/apliciraj i/ili preuzmite ovdje!

Rok za prijavu/nominaciju je 14. februar 2020. godine do 19:00 h.

Nagrada Fondacije „Jelena Šantić“ ustanovljena je radi afirmacije umetničkih ostvarenja koja sadrže poruke mira, tolerancije, razumevanja, solidarnosti – objedinjuje profesionalne i etičke vrednosti časnog imena koje nosi. Dodeljuje se svake druge godine u znak sećanja na Jelenu Šantić.

Više o Fondaciji Jelena Šantić, možete pogledati  http://fjs.org.rs  i www.facebook.com/fondacijajelenasantic

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju,

Srdačno, Irina Ljubić i Tim Fondacije Jelena Šantić