Najava i poziv na konferenciju Ravnopravnost spolova kroz zajednički rad institucija vlasti: Iskustva Škotske i Federacije BiH

logo1 (1)       wfd_logo

U ime Gender centra Federacije Bosne i Hercegovine (GC FBiH) i Weststminster fondacije za demokratiju sa zadovoljstvom Vas pozivamo na konferenciju koja se organizuje u saradnji sa Komisijom za jednakopravnost spolova Predstavničkog doma Parlamenta FBiH povodom 8. marta/ožujka – Međunarodnog dana žena, pod nazivom Ravnopravnost spolova kroz zajednički rad institucija vlasti: Iskustva Škotske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Konferencija će se odžati 07.03.2016. u Parlamentu Federacije BiH sa početkom u 10:30h.

Cilj konferencije je razmjena iskustava između dva parlamenta, Parlamenta Federacije BiH i Parlamenta Škotske u provođenju obveza domaćeg i međunarodnog pravnog okvira u oblasti ravnopravnosti spolova.

Na konferenciji će biti riječi o radu na ravnopravnosti spolova iz perspektiva parlamentarki, o ulozi parlamenata u radu na pitanju ravnopravnosti spolova, o prisutnosti žena u politici, iskustvima, dostignućima i daljnjim izazovima u radu na jačanju glasa žena u javnom životu. O ovim temama govoriće parlamentarke Federacije Bosne i Hercegovine i Škotske, predstavnice_i gender institucionalnih mehanizama BiH i Federacije BiH, kao i nevladinih organizacija.

Tokom konferencije učesnice_i će imati priliku da, kroz tri sesije, prate prezentacije i diskutiraju o trenutnom stanju i izazovima u rješavanju problema ravnopravnosti spolova u Škotskoj i Federaciji BiH.

Veliko zadovoljstvo bi nam bilo da vašim prisustvom uveličate ovaj događaj.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite putem e-mail-a na protokol@gcfbih.gov.ba ili putem telefona 033 665-883 najkasnije do 04.03.2016. godine.

Program konferencije je dostupan na ovom linku.