Panel diskusija u okviru Sedmice izgradnje mira, solidarnosti i ženskih prava

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na panel diskusiju u okviru Sedmice izgradnje mira, solidarnosti i ženskih prava, koja će biti održana u četvrtak, 7. marta u 10.30 u prostorijama Bošnjačkog instituta – Fondacije Adil Zulfikarpašić.

Panelistice su:

  • Dr Ruth Wiseman, zamjenica ambasadora, Britanska ambasada Sarajevo
  • Aida Daguda, direktorica, Centar za promociju civilnog društva
  • Jasminka Drino Kirlić, profesorica, Gornji Vakuf-Uskoplje, dobitnica Mirovne nagrade
  • Nuna Zvizdić, direktorica, Žene ženama
  • dr. Zilka Spahić Šiljak, direktorica, TPO Fondacija
  • Moderatorica: Jadranka Miličević, Fondacija CURE, dobitnica Mirovne nagrade

Panel će okupiti snažne, uspješne žene, heroine, uzore, koje će nam govoriti o svom radu dosadašnjem radu, putu, poteškoćama sa kojima su susretale i susreću. Ali prije svega želimo pokazati da biti žena ne mora biti ograničenje, kroz istoriju su žene bile zamajci koji su nosili čovječanstvo i donosili prosperitet.

Pitanja koja ćemo postaviti panelisticima su: Obilježavamo 110 godina od prvog obilježavanja Dana žena, da li je danas položaj žene bolji no tada? Kakav je danas položaj žene u BiH društvu? Kakva je situacija kada se to uporedi sa britanskim društvom? Koliko je teško biti žena i nositi se sa svim mogućim pritiscima u društvu u kojem živimo?

Panel diskusiju organiziraju Mreža za izgradnju mira, Ženska mreža BiH, Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Inicijativa Građanke za ustavne promjene, u saradnji Bošnjačkim institutom – Fondacijom Adil Zulfikarpašić, Prvom gimnazijom, Prvom bošnjačkom gimnazijom i Srednjom školom za dizajn, tekstil i kožu.