Poziv na info sesiju: Univerzalni periodični pregled (UPR) o stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini

Sarajevski otvoreni centar Vas poziva na info sesiju pod nazivom „Univerzalni periodični pregled (UPR) o stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini“ koja će se održati 24.01.2019. godine (četvrtak) sa početkom u 11.00h u hotelu Europe u Sarajevu, na adresi Vladislava Skarića 5.

Na ovoj info sesiji će biti predstavljen UPR ciklus i njegov značaj za unapređenje ljudskih prava, zatim aktivnosti koje institucije BiH provode u okviru ovog ciklusa, te aktivnosti organizacija civilnog društva koje takođe učesvuju u UPR ciklusu.

U prilogu ovog poziva se nalazi agenda info sesije, te napominjemo da je za događaj obezbijeđen simultani prevod za bosanski/hrvatski/srpski i engleski jezik.

Univerzalni periodični pregled (UPR) o stanju ljudskih prava je jedinstveni mehanizam Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija (UN) usmjeren ka unapređenju ljudskih prava u svim državama članicama UN-a, na način da se prikupljaju relevantne informacije od država članice, informacije koje prikuplja UN-ov Ured Visokog komesara za ljudska prava, te informacije drugih relevantnih aktera poput organizacija civilnog društva.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na amina@soc.ba najkasnije 21. januara (ponedjeljak) do 16.00h.

U slučaju da imate bilo kakva dodatna pitanja pišite nam na rasim@soc.ba ili nas kontaktirajte putem telefona +387 (0) 33 551 000.

Agendu možete preuzeti ovdje.