BiH Alternativni CEDAW izvještaj – poziv na predstavljanje i diskusiju

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje Alternativnog CEDAW izvještaja: Izvještaj nevladinih organizacija o primjeni zaključnih zapažanja i preporuka CEDAW komiteta za Bosnu i Hercegovinu 2013.-2017. godine, koji će se održati 30.11.2016. godine od 11:00 do 14:00 u Hotelu “Bristol” u Sarajevu. Preuzmite pozivno pismo BiH Alternativni izvještaj.

Ovaj izvještaj je nastao kao rezultat zajedničkog rada više od 20 organizacija civilnog društva u oblasti zaštite ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova iz cijele BiH, uz koordinaciju organizacija „Prava za sve“ iz Sarajeva i „Helsinški parlament građana“ iz Banja Luke.

Ovo je četvrti Alternativni izvještaj, koji analizira ključne aspekte kršenja ženskih ljudskih prava i daje konkretne preporuke državnim institucijama na svim razinama za sveobuhvatnu zaštitu ljudskih prava različitih grupa žena, dosljednu primjenu zakona, kao i poštivanje međunarodnih standarda i prava kroz obavezu primjene Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena.

Nakon predstavljanja Izvještaja i diskusije, uslijediće druženju na koktelu koji će se održati po okončanju ovog događaja.

Iskreno se nadamo da ćete biti u prilici prisustvovati i doprinijeti konstruktivnom razgovoru.

Ljubazno Vas molimo da svoje učešće potvrdite 21.11.2016 godine na e-mail adresu: rights_for_all@open.net.ba ili putem telefona 033 20 30 70. Sa zadovoljstvom očekujemo susret sa Vama.

Diana Šehić
PRAVA ZA SVE