Poziv na ZOOM Panel „Uloga političkih aktera u procesima održivog i trajnog mira“

Pozivamo Vas na online ZOOM Panel diskusiju pod nazivom „Uloga političkih aktera u procesima održivog i trajnog mira”  09. jula 2020. godine.

Panel diskusiju organizujemo u sklopu projekta „Klupa mira“ koji Fondacija „Udružene žene“ iz Banja Luke  realizuje uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije IOM BiH, a koji obuhvata niz aktivnosti koji treba da doprinesu jačanju građanskog angažmana u mirovnim procesa u Bosni i Hercegovini. Ovo je druga od planirane 4 Panel diskusije koje organizujemo sa ciljem doprinosa razvijanju motivacije mladih političara/ki  iz Banja Luke i  Bosne i Hercegovine u procesima pomirenja i uspostavljanju održivog mira u BiH.

Fondacija „Udružene žene“ je u 2019. godini realizovala dvije radionice sa studentima i studenticama Univerziteta u Banja Luci. Rezultat radionica je mirovna inicijativa koja će biti simbol mira u gradu Banja Luka. Učesnici radionica su  kao simbol mira osmislili postavljanje  klupe koja će svojim vizuelnim rješenjem poslati snažnu poruku mira i tolerancije.

Inicijativa je prihvaćena od strane Grada Banja Luka i uz podršku Međunarodne organizacije za migracije IOM biće postavljena kod Pravnog fakulteta u Banja Luci. Arhitektica Milana Stijak iz Banja Luke je dizajnirala i osmislila izgled klupe (okrugla klupa sa svim zastavama svijeta) i izrada je u toku. Klupa bi trebala biti finalizirana do septembra 2020. godine.

Pozivamo Vas da svojim učešćem na Panel diskusiji doprinesete razvijanju dijaloga o procesima održivog i trajnog mira u Bosni i Hercegovini i definisanju narednih koraka u cilju snažnije motivacije mladih za učešće u mirovnim aktivnostima.

Svi zainteresovani učesnici/e svoje učešće treba da potvrde na e-mail: ivicgorica@gmail.com do 07 07. 2020. Do pet predstavnika iz vaše stranke. Nakon prijave na Vašu mejl adresu ćemo poslati link za prijavu na Zoom platformu.

Telefon: 051 462 146

Faks: 051 463 143

Sa  poštovanjem,

Nada Golubović, predsjednica Upravnog odbora