Poziv za dostavljanje informacija: Kalendar događaja povodom Mjeseca izgradnje mira i jačanja vidljivosti ženskog aktivizma

Povodom Međunarodnog dana žena 2022. Ženska mreža BiH i Mreža za izgradnju mira u saradnji sa Inicijativom građanke za ustavne promjene, sa svim svojim članicama solidarno udružuju snage i obilježavaju Mjesec izgradnje mira i jačanja vidljivosti ženskog aktivizma u Bosni i Hercegovini.

U proteklim godinama članice ovih inicijativa su povodom Međunarodnog dana žena organizirale na stotine aktivnosti širom Bosne i Hercegovine, a tu praksu nastavljamo i ove godine.

S obzirom na simboliku Osmog marta, ali i činjenicu da svaki dan u godini treba biti Osmi mart te da se o pravima žena, doprinosu i naporima žena treba govoriti konstantno Ženska mreža Bosne i Hercegovine, Mreža za izgradnju mira i Inicijativa Građanke za ustavne promjene su odlučile da dosadašnju sedmicu posvećenu ženskom aktivizmu obilježavaju tokom cijelog mjeseca marta, i da simbolično, u periodu od 8. marta do 8. aprila 2022. pruže podršku obilježavanju Mjeseca ženskog romskog aktivizma – u solidarnosti sa našim prijateljicama i sestrama članicama Ženske romske mreže „USPJEH“.

Ženska mreža BiH, Mreža za izgradnju mira i Inicijativa Građanke za ustavne promjene pozivaju sve organizacije, aktivistice, aktiviste, biznise te posebno lokalne institucije koje tokom mjeseca marta svojim aktivnostima obilježavaju 8. mart – Međunarodni dan žena da nam dostave informacije o svojim događajima ili inicijativama koje organiziraju.

Sve informacije će biti objavljene u Kalendaru događaja povodom Mjeseca izgradnje mira i jačanja vidljivosti ženskog aktivizma – posebnom kalendaru objavljenom na web stranici Mreže za izgradnju mira i Ženske mreže BiH kao i na web stranicama partnerskih organizacija, a koji će služiti za promociju ovih događaja prema javnosti i medijima i ukazati naše zajedničko opredjeljenje izgradnji mira u Bosni i poštivanju prava žena i djevojčica u Bosni i Hercegovini.

Molim vas da informacije o događajima ili inicijativama najkasnije do 4. marta 2022. dostavite putem sljedećeg online obrazca: https://forms.gle/9yNh9gW5HDLD2A7n9

Ukoliko imate bilo kakvih problema u vezi popunjavanja obrazca ili pitanja vezano za ovu inicijativu, obratite nam se na maida.zagorac@mreza-mira.net. Kontakt osoba je Maida Zagorac.