RADIONICA U TUZLI: „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija”

Fondacija CURE poziva sve žene iz Tuzle, Srebrenika, Gračanice i Orašja na radionicu „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija” koja će se održati u periodu od 27. – 28.05.2017. godine u Tuzli.
Radionica će omogućiti ženama upoznavanje sa ženskim pravima, ravnopravnosti, prevencijom svih oblika nasilja i socijalnom pravdom. Na ovaj način ćemo omogućiti da se žene kroz neformalno umrežavanje inspirišu i aktiviraju na snažnije zagovaračke akcije u svojim lokalnim zajednicama.

Radionicu će voditi Jadranka Miličević, aktivistkinja i izvršna direktorica Fondacije CURE.

Radionica se organizuje u sklopu projekta „Žensko zagovaranje za rodnu ravnopravnost“ koju finansijski podržava Women’s World Day of Prayer (WWDP) – German Committee.

Osnovni cilj projekta jeste kroz proces umrežavanja i zagovaranja osigurati socijalnu pravdu za žene različite dobne, socijalne, nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti s područja Romanije, Istočnog Sarajeva, Hadžića, Kupresa i Tuzle.

Ukoliko ste iz Tuzle, Srebrenika, Gračanice ili Orašja, a želite da saznate više o ženskim pravima i zagovaranju iz ženske perspektive, molimo vas da svoju prijavu (ime i prezime, grad, kontakt telefon) pošaljete najkasnije do srijede 17.05.2017. godine do 12:00 časova na e-mail: vildana@fondacijacure.org.

Za sve dodatne informacije molimo vas da kontakirate Vildanu Džekman, aktivistkinju i feministkinju Fondacije CURE na e-mail: vildana@fondacijacure.org ili putem telefona: +387 33 20 75 61.

*Fondacija CURE pokriva putne troškove, kao i troškove osvježenja i hrane za sve učesnice radionice. Nažalost nismo u mogućnosti pokriti smještaj za učesnice radionice.

Očekujemo vas!
Fondacija CURE