ŠUTNJA NAS NE ŠTITI!

Počinjemo po IX put sa pripremama za Osmomartovski MARŠ u Banjaluci i želimo da i i vi budete dio kampanje – jer zajedno smo glasniji! 🔊🔊🔊🔊

Tema ovogodišnjeg marša je #ŠUTNJA i pod parolom
#ŠutnjaNasNeŠtiti želimo na jednostavan način poručiti da treba da reagujemo, te glasno ukažemo na problem i potražimo pomoć.

Šutnja medija, akademskih građana, javnih institucija i javnih ličnosti, udruženja građana, pojedinaca kao građana, ali po najviše samih žena o problemima žena – treba da se prekine!

Podržati nas možete veoma jednostavno: sve što treba je da na svojim kanalima podjelite šta želite (svoje razmišljanje, motivacionu poruku, parolu, pjesmu, priču, fotografiju itd.) u skladu sa našom temom – koristeći haštag #ŠutnjaNasNeŠtiti.

Nadamo se što većem odazivu i angažmanu svih nas, kako bismo zajedno uticali na podizanje svijesti – čime želimo osnažiti i edukovati žene koje imaju probleme da traže pomoć i reaguju.

Ohrabrimo i stanimo uz sve žene, te ih uputimo zajedno na prave adrese koje pružaju konkretne informacije i usluge ženama koje žele da prekinu svoju šutnju i preuzmu kontrolu nad svojim životom.

08. marta ponesite svoje crvene ruževe i krenite sa nama u OSMOMARTOVSKI MARŠ ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske tačno u podne – KADA PREKIDAMO ŠUTNJU U IME SVIH ŽENA!

HVALA VAM!

Oštra Nula, Centar za mlade KVART, Radnička solidarnost, eTrafika.net, Fondacija Udružene žene, Centar za životnu sredinu / Center for Environment, Helsinški parlament građana Banja Luka, БASOC Pokret Pravde, Unsa Geto, Inicijativa Gradjanke za ustavne promjene, Mreža za izgradnju mira / Network for Building Peace

#InternationalWomensDay
#8mart#osmomartovskimarš#danŽena#WomensDay